Münchenben jártak a zeneiskolások

Március 21-étől 23-áig a budakeszi Czövek Erna Zeneiskola két diákja, valamint Barcsik Hédi igazgatónő és Kurucz Andrea szolfézstanár két kísérő szülő társaságában Münchenbe utaztak. A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott utazás keretében egy – a német városban működő – zeneiskolát látogattak meg, ahol közös hangversenyt is adtak az ott tanuló diákokkal.

A Musikschule Kovac 1996 óta működik Kovács Gabiella zongoraművész pedagógus vezetésével. Az intézményben ötféle hangszert oktatnak: furulyát, zongorát, gitárt, fuvolát és szaxofont. Tanítványaik a kezdő szinttől az egyetemi felvételiig kapnak a képességeiknek megfelelő szintű képzést. A közös hangversenyen Budakeszit egy zongorista növendék, Holczmann János, valamint egy gitáros, Ferenczi Jácint képviselte. Színvonalas előadásuk (Bartók: Este a székelyeknél, Carcassi: Rondo, Tarrega: Adelita) nagyon jó fogadtatásra talált.

Az est során magyar részről négykezesek hangzottak el, valamint sor került egy új Zongoraiskola bemutatására is; Monszport Kriszta és Horváth Barnabás játékos gyermekdal-feldolgozásai nagyon megérintették a közönség soraiban ülő magyar származású hallgatókat.

A rövid városnézés során diákjaink megismerkedtek a legfőbb nevezetességekkel, de találkoztak bajor sört szállító lovaskocsikkal is, valamint lehetőségük nyílt körülnézni egy hatalmas hangszerboltban.

A koncert után alkalmuk nyílt beszélgetni a helyi zeneiskola a növendékekkel a német zeneoktatásról, és felmerült az igény a cserekapcsolat továbbépítésére. Reméljük, hamarosan városunkban üdvözölhetjük a müncheni diákokat!

Mechler Anna

Image

A résztvevők Salagean Constantin a műnchnei hangszerebolt tulajdonosa (https://www.hieber-lindberg.de/Wir+Aktuell.html) és Kovács Gabriella zongoraművésznő

( https://www.musikschule-kovac.de/schulleitung/) a zeneiskola vezetője társaságában.

A koncerten 4 éves kortók 23 éves korig egyaránt szerepeltek növendékek és tanárok is meglepetésszámmal készültek.

Image

OM 040025
Tehetségpont TP190 002 824
2092, Budakeszi, Iskola köz 3.
+36-23-451-395
zeneiskola.budakeszi@gmail.com


Igazgató:

  • Barcsik Hédi

Igazgatóhelyettes

  • Juhos-Kiss Eszter
  • Velenczei Anna

Iskolatitkár: Nagy Attiláné  Magdi

Fenntartó

Érdi Tankerületi Központ
2030 Érd, Alispán u. 8/A.
Intézményi azonosító: PA 3701

Nyitvatartás

Az intézmény munaknapokon 8-20 óráig tart nyitva.
Ügyintézés: 10-16 óra között  

© Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola Budakeszi