Eredményeink

 

2021.03.19 - IV. „Ne felejts” Népdaléneklési Verseny

A Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskolából 7 növendék vett részt 2021. március 19-én a budaörsi Leopold Mozart Zeneiskola szervezésében meghirdetett IV. „Ne felejts” Népdaléneklési Versenyen. A súlyosabbá váló járványügyi helyzetek miatt, a versenyt online formában tartották meg, az induló résztvevőknek videófelvételt kellett küldeniük a rendező zeneiskola részére.  A hat korcsoportban, több, mint 60 induló versenyző közül, zeneiskolás növendékeink nagyon szép eredményeket értek el.

Somogyiné Tassi Valéria tanárnő által felkészített növendékek eredményei:

 • II. korcsoportban – Sigmond Flóra Franciska ezüst minősítést,
 • III. korcsoportban – Kalmár Noémi Etelka, Lovas Réka és Sigmond Zselyke Zsófia arany minősítést és különdíjat kaptak az autentikus előadásért. Tölgyesi Anna Borbála ezüst minősítést és szintén különdíjat kapott az autentikus előadásért.
 • IV. korcsoportban – Szabó Léda Boróka ezüst minősítést szerzett.

Légrády Eszter – a Czövek Erna AMI, Zsámbéki Tagintézmény tanára - által felkészített növendék eredménye:

 • IV. korcsoportban – Pintér Boróka arany minősítést ért el.

Büszkék vagyunk tanulóinkra és gratulálunk a szép eredményekhez!

IV-Ne-felejtsLovas-Rekapage-0001
IV-Ne-felejtsKalmr-Noemi-Etelkapage-0001
IV-Ne-felejtsPinter-Borokapage-0001
IV-Ne-felejtsSigmond-Flora-Franciskapage-0001
IV-Ne-felejtsSigmond-Zselyke-Zsofiapage-0001
IV-Ne-felejtsSzabo-Leda-Borokapage-0001
IV-Ne-felejtsTolgyesi-Anna-Borblapage-0001
IV-Ne-felejtsLovas-Rekapage-0001 IV-Ne-felejtsKalmr-Noemi-Etelkapage-0001 IV-Ne-felejtsPinter-Borokapage-0001 IV-Ne-felejtsSigmond-Flora-Franciskapage-0001 IV-Ne-felejtsSigmond-Zselyke-Zsofiapage-0001 IV-Ne-felejtsSzabo-Leda-Borokapage-0001 IV-Ne-felejtsTolgyesi-Anna-Borblapage-0001

 

 

2021.03.12 - XII. Országos négykezes és kétzongorás Verseny területi válogató

Az online időszakban két növendékünk Jerkovich Liána Arienn és Szabó Léda Boróka képviselte zeneiskolánkat és nyújtott színvonalas szereplést az Országos négykezes és kétzongorás verseny területi válógatóján.
Liána és Léda 49 pontot értek el a maximális 60 pontból. A zsűri 53 pontnál húzta meg a határt a döntőbe való továbbjutáshoz. Gratulálunk mindkét növendékünknek és felkészítő tanáruknak, Barcsik Hédinek.

https://www.facebook.com/groups/135452916526356/permalink/5122340014504263/

 

2020.10.17- IV. Országos Tuka Zsigmond Citeraverseny

Az Óbudai Népzenei Iskola által meghirdetett IV. Országos Tuka Zsigmond Citeraverseny - a koronavírus helyzetre való tekintettel - ezúttal online zajlott. A versenyre jó minőségű videó-felvétel beküldésével lehetett jelentkezni maximum 5-5 perces, hagyományhű, különböző tájegységről származó, lehetőleg a parlando-rubato előadásmódot is bemutató anyaggal.
A Zsámbéki tagintézmény citera szakos növendéke, Pintér Boróka I. korcsoportban 3. helyezést ért el és emellett különdíjban is részesült. Felkészítő tanára Legrady Eszter Arany Páva Nagydíjas népzenész, citeratanár.

Pintér Boróka Légrády Eszter

Pintér Boróka citera

Pintér Boróka Oklevél

 

2020.10.20 - V. Regionális és Budapesti Gitárfesztivál

REGIONÁLIS GITÁRFESZTIVÁL BIATORBÁGYON

A Biatorbágyi Pászti Miklós Alapfokú Művészeti Iskola még 2019. decemberében tette közzé felhí vását az V. Regionális és Budapesti Gitárfesztivál megrendezésére, ahová a budapesti és a környékbeli zeneiskolák gitáros növendékeit invitálták. A fesztivál időpontját eredetileg 2020. április 7-re tűzték ki, de az egyre súlyosabbá váló járványhelyzet miatt október 20-ra halasztották. Miután a koronavírus járvány most ősszel is tombol, a szervezők végül úgy döntöttek, hogy a fesztivált online formában tartják meg.

A résztvevőknek a versenyprogramjukról videófelvételt kellett készíteni, és ezt mindenféle utómunka nélkül a rendező zeneiskolának elküldeni. A résztvevőket négy korcsoportba osztották, a Budakeszi Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskolát a harmadik korcsoportban képviselte két növendékem: Ferenczi Jácint és Bartik Máté.
A kért videófelvételeket a zeneiskolában készítettük el, és növendékeimmel egyetértésben választottuk ki, hogy melyiket küldjük el a Biatorbágyi Zeneiskolának. A művész-tanárokból álló háromtagú zsüri a fesztivál napján végignézte a beküldött videófelvételeket, és 18 órakor egy online Zoom-konferencia keretében eredményt hirdetett. Bartik Máté ezüst, Ferenczi Jácint kiemelt arany minősítést kapott. Az arany és kiemelt arany minősítést elnyert versenyzők egy gálakoncerten fognak fellépni a Magyar Rádió Márványtermében, 2020. november 21-én.

Bartik Mate

Bartik Máté

Ferenczi Jacint

Ferenczi Jácint

Mindkét növendékem szorgalmasan, nagy lelkesedéssel készült a megmérettetésre. A videófelvételek elkészítése és visszajátszása során hangszerkezelésük, önismeretük is sokat fejlődött. Büszke vagyok rájuk, és nagyon örülök, hogy produkciójuk elismerésben részesült.

Kozma László

a Czövek Erna Alapfokú Művészeti iskola gitártanára

 

2020.02.17 - IX. Országos Népzenei Verseny  Pest és Nógrád megyei válogató

Népdalénekesek sikerei

A Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskolából 2020.02.17-én két népzenei csoport – a Tárnicska és a Dercevirág énekegyüttes – is továbbjutott a IX. Országos Népzenei Verseny Pest és Nógrád megyei válogatón, melyet a Kalász Alapfokú Művészeti Iskola rendezett 2020.02.17-én.
A válogatónak a budakalászi Kós Károly Művelődési Háza adott helyszínt, négy korcsoportban összesen 45 induló hangszeres és énekes, csoportos és szóló kategória nevezett.
A zsűri elnöke Vavrinecz András népzenész, népzenekutató, a zsűri tagjai Széles András citeraművész, népzenetanár és Vakler Anna népdalénekes, népzenetanár volt.
A Tárnicska énekegyüttes Kalmár Noémi Etelkával és Sigmond Zselyke Zsófiával, a Dercevirág énekegyüttes, Lovas Boróka, Lovas Réka, Sigmond Emese Márta és Szabó Léda Boróka tanulókkal versenyeztek, Fejér megyei, illetve Palóc népdalokat énekeltek.
Sajnos a háromnapos országos népzenei verseny, mely márciusban Szentesen lett volna, a koronavírus miatt kialakult helyzet miatt elmaradt, de az országos versenyre történő továbbjutással igazán szép eredményt hoztak a zeneiskolának. A népzenei csoportokat felkészítette és vezeti Somogyiné Tassi Valéria.

 

2019. június 1-2. - Budakeszi trombitás sikerek Csehországban - Budapest

Brnoban, Csehországban, nemzetközi rézfúvós versenyen vett részt Rácz Mihály és Saxon Hunor a Czövek Erna Alapfokú Művészeti Intézmény két növendéke. A 2019. június elsején és másodikán megtartott versenyen Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország kiemelkedő zeneiskolás rézfúvós hangszeren tanuló növendékei indultak három kategóriában.
Saxon Hunor a Junior „A” kategóriában 40 trombitás versenyző közül harmadik díjban részesült. Hunor ebben az évben már bizonyította tehetségét a Pest megyei rézfúvós versenyen is, ahol első helyezést ért el.
Rácz Mihály trombitás a Junior „B” kategóriában indult és a kimagasló játékával első díjat nyert a versenyen. Az egész versenyt, minden kategóriát és hangszert figyelembe véve, a második legmagasabb pontszámmal is büszkélkedhet emellett. Mihály szeptembertől a Szent István király Zeneművészeti Szakgimnáziumban kezdi meg tanulmányait.
A versenyre elkísérték Hunort és Mihályt szüleik, akik biztosították, hogy zökkenőmentesen jó hangulatban teljen az utazás, versenyzés. Külön köszönet illeti még Varga Petra Júlia tanárnőt aki magas szintű zongorajátékával segítette Mihály produkcióját.
Korábbi tanáruk, Szita Csaba szintén velünk tartott a megmérettetésre az ő segítsége és eddigi munkája alapozta meg ezeket a szép sikereket. Az utazás az Érdi Tankerületi Központ támogatásával valósult meg.
Hunor és Mihály felkészítő tanára Szirmai Jenő volt.

Gratulálunk a szép eredményekhez.

 

2019. április 17. - I. EGRESSY BÉNI NEMZETKÖZI ZENEISKOLAI VERSENY - Budapest

A tavaszi szünetben került megrendezésre az  I. EGRESSY BÉNI NEMZETKÖZI ZENEISKOLAI VERSENYEN 2019. április 17-én  a Budapesten az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolában.

A  budakeszi Czövek Erna zeneiskola növendéke Szita Júlia  II. helyezést ér el  korcsoportjában. Gratulálunk a felkészítő tanárának Fledrich Zsanettnek és a művészi előadást támogató korrepetitornak, Szakács Istvánnak.

2018. november 15-17. - XIII. Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen - Galánta - ( Szlovákia)

A  XIII. Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen -  2018. november 15-17. Galántán - ( Szlovákiában)  iskolánk tanulója

Szita Júlia ezüst minősítést szerzett Gratulánunk a sikeres szerepléshez.

Felkészítő tanára:  Fledrich Zsanett

Zongorán közreműködött: Szakács István

xiii kodaly hegeduverseny 

2018. június - Olaszországi nemzetközi verseny  

 1. június. Olaszországi nemzetközi verseny 

A povolettoi nemzetközi zenei versenyen zeneiskolánk növendékei a következő eredményeket érték el:

 • Rácz Mihály: arany.minősítés és kategória 2. hely. Jutalmban  is részesült.
 • Szita Júlia: arany minősítés, és kategória 3.hely. Júlia kapra a legtöbb pontot a magyar versenyzők közül. ( vonós-fúvós külön kategória.)
 • Saxon Hunor: ezüst minősítés.
 • Szita Borbála: bronz minősítés.

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak:P. Horváth Sarolta, Feldrich Zsanett, Szita Scaba,  Szakács István korrepetítornak.

Köszönjük az Érdi Tankerületi Központ anyagi támogátását a versenyen való részvételhez, valamint a szülők aktív segítségét a felkészülés és a verseny idején.

Az eredmények a veseny honlapján is megtekintetők: 

http://www.euritmia.it/wp/wp-content/uploads/2018/06/VincitoriWeb2018.pdf

 

2018. június 8 - X. Beliczay Nemzetközi Hegedű- és Kamarazene Verseny  - Komárom Szlovákia

Szita Júlia  hegedű kategóriában Arany minősítést szerezett. Felkészítő tanára Fledrich Zsanett 

Gratulálunk a szép eredményhez!

2017. november 18 - A XIV. ORSZÁGOS LUBIK IMRE TROMBITAVERSENY  - Zalaegerszeg

Rácz Mihály II. korcsoportban I. helyezést ért el. Felkészítő tanára Szita Csaba

Növendékünknek és felkészítő tanárának szívből gratulálunk!

A Budakeszi Czövek Erna Zeneiskola trombita tanszakát négy tanuló képviselte a XIV. Lubik Imre Országos trombitaverseny válogatóján. A tanulók a felkészülést már a nyári szünidő idején elkezdték, mivel a válogatót szokásokhoz híven az év elején október 11-én tartották a Dunakeszi Farkas Ferenc Művészeti Iskolában. A tanulók, Lengyel Gábor, Nusser Csanád, Rácz Mihály és Saxon Hunor koncertekkel és sok gyakorlással készültek a megmérettetésre. Dunakeszin 3 megye trombita tanszakos tanulói mérték össze tudásukat négy korcsoportban. A színvonalas válogatón a budakeszi trombitások jól teljesítettek és közülük Rácz Mihály II. korcsoportos növendék maximális pontszámmal került be az országos döntőbe.

Az országos döntő, a szokásoknak megfelelően Zalaegerszegen került megrendezésre november 16-19 között. Rácz Mihály a 28 versenyzőt felvonultató II korcsoportban november 18-án szombaton adta elő műsorát. Misi előadása remekül sikerült. Összeszedetten, zeneileg kidogozottan és technikailag is magas szinten interpretálta a műveket. Izgalommal várta a másnapi eredményhirdetést, annak reményében, hogy produkciója a zsűri tetszését is elnyerte.  A zsűri, melynek tagjai Hontvári Csaba trombitaművész a Győri Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti karának docense, Király Tibor trombitaművész az Budapesti Állami Operaház Szólamvezetője a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény trombitatanára és Dávida Tamás trombitaművész a Budapesti Állami Operaház trombitása a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Intézet tanára, előadását első díjjal jutalmazta.

Misi az eredményhirdetés utáni gálakoncerten ismét bizonyította játékával, hogy méltó az első díjra. Gratulálunk Misinek és sok sikert kívánunk neki további pályafutásához. Felkészülését a Czövek Erna zeneiskolában Szita Csaba trombitaművész tanár irányította. Szakács István zongoraművész tanár színvonalas zongorakísérettel járult hozzá a nagyszerű eredményhez. 

 

Szita Csaba

 

2017. november 16-18 - KODÁLY ZOLTÁN NEMZETKÖZI HEGEDŰVERSENY   

Szita Júlia II. kategória Ezüst érem Felkészítő tanára: Fledrich Zsanett

Növendékünknek és felkészítő tanárának szívből gratulálunk!

2017. október 11 - XIV. ORSZÁGOS LUBIK IMRE TROMBITAVERSENY területi válogató  

Dunakeszin tartották a XIV. ORSZÁGOS LUBIK IMRE TROMBITAVERSENY területi válogatóját, melyen növendékeink nagyon szép eredménnyel szerepeltek:
Saxon Hunor         I. korcsoport Felkészítő tanár Szita Csaba
Rácz Mihály          II. korcsoport Felkészítő tanár Szita Csaba
Nusser Csanád     III. korcsoport Felkészítő tanár Szita Csaba
Lengyel Gábor      III. korcsoport Felkészítő tanár Szita Csaba

Az országos döntőbe Rácz Mihály maximális pontszámmal jutott tovább.
Növendékeinknek és felkészítő tanáruknak szívből gratulálunk!

2017. június 21 - 25 - Olaszországi nemzetközi verseny

21º Concorso Internazionale per Giovani Strumentisti

2017. június 21 és 25 között Povolettoban megrendezett nemzetközi zenei versenyen zeneiskolánk tanulói az alábbi eredményeket érték el.

Rácz Mihály - trombita - ezüst minősítés
Szita Júlia - hegedű - ezüst minősítés
Szita Borbála - klarinét - bronz minősítés
Nusser Csanád - trombita - bronz minősítés

Felkészítő tanáraik:
hegedű: Fledrich Zsanett
klarinét: P. Horváth Sarolta
trombita: Szita Csaba
Korrepetítor: Fóris Szilárd

Gratulálunk a növendékeknek és felkészítő tanáraiknak!

Az eredmények a verseny szerevezői oldalán megtekinthető:

http://www.euritmia.it/wp/?page_id=216

2017. június 9. - IX. Beliczay Gyula Nemzetközi Hegedűverseny

IX. Beliczay Gyula Nemzetközi Hegedűverseny 2017. június 9-én kilencedik alkalommal került megrendezésre a szlovákiai Komarnoban, a Beliczay Gyula Nemzetközi Hegedűverseny.

A rangos eseményen, melyen maga a részvételi lehetőség is komoly felkészültséget takar, az egyes országok alap- és középfokú zeneművészeti iskoláinak legjobb tanulói mutathatják meg zenei képességeiket, hangszeres tudásukat. A népes mezőnyben az idén is bőven akadt magyar résztvevő. A budakeszi Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskolát az I. korcsoportos Szita Júlia képviselte, aki Rieding: D-dúr hegedűversenyének I. tételét játszotta az öt fős nemzetközi zsűri előtt. A mű előadása során Júliának sikerült megmutatnia remek technikai felkészültsége mellett sokszínű zenei tehetségét is, mellyel nemcsak a műértő közönséget, de a zsűrit is meggyőzte.

Kiemelkedő teljesítményéért arany minősítést kapott. Szita Júlia tanára Fledrich Zsanett hegedűművész és tanár, zongorakísérője Fóris Szilárd zongoraművész volt.

2017. április 7- 8. V. - Nemzetközi Hegedű Fesztivál - Törökszentmiklós

 

Az idén március 7-8-án került sor, a már hagyományosan, két évenként megrendezett törökszentmiklósi Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűfesztiválra.

A rangos versenyen, a népes mezőnyben, két növendék képviselte a Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskolát; Rétháti Júlia és Szita Júlia, - Fledrich Zsanett tanárnő növendékei. Élvezetes, virtuóz játékával az I. korcsoportban, a 2006-osok között 2008-as születésűként Szita Júlia harmadik helyezett lett, míg Rétháti Júlia az V., legmagasabb korcsoportban érzékeny, szép előadásáért a zsűri különdíját kapta. A megmérettetésen Fóris Szilárd közreműködött korrepetítorként.
Rétháti Júlia ebben az évben utoljára képviselte hegedűsként a zeneiskolát, mivel, Szabó Herminához hasonlóan, februárban ő is sikeres felvételi vizsgát tett zeneművészeti szakgimnáziumba, így zenei tanulmányaikat ott folytathatják tovább.
Gratulálunk a három növendéknek eddigi eredményeikért, felkészítő tanáruknak; Fledrich Zsanett hegedűművésznek, és korrepetítoruknak Fóris Szilárd zongoraművésznek.

2017. április 29 - Trombitások sikere a Pest megyei rézfúvósversenyen.

Immár ötödik alkalommal rendezték meg Gödön, a helyi művészeti iskolában a Pest megyei rézfúvósversenyt. Budakesziről öt tanuló képviselte a Budakeszi Czövek Erna Művészeti Iskolát. A résztvevő tanulók Saxon Hunor, Takács Botond, Rácz Mihály, Nusser Csanád és Lengyel Gábor kiválóan adták elő darabjaikat. A trombitaművészekből álló zsűri három tanulót jutalmazott közülük.  Saxon Hunor az I. korcsoport 2. helyét Rácz Mihály a II. korcsoport 1. helyét Lengyel Gábor a IV. korcsoport 3. helyét szerezte meg. Takács Botond és Nusser Csanád a pontszámok alapján alig maradt el a dobogótól.  A verseny fődíját egy trombitát Rácz Mihály kapta meg. Tanáruk Szita Csaba trombitaművész-tanár a legjobb felkészítő tanárnak járó díjat kapta munkájának elismeréseként.  A gyermekek produkcióját nagyban segítette Fóris Szilárd zongoraművész-tanár érzelemdús kiváló zongorajátéka. Külön köszönet illeti a szülőket, akik nagyon sokat tettek a verseny sikeréért. Gratulálunk a résztvevőknek. 

2016. november 17-19 - EZÜSTÖT HOZTAK A NEMZETKÖZI VERSENYEN RÉSZTVEVŐ HEGEDŰSÖK

A Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskolából 2016. november 17-19-én a Csemadok Galántai Területi Választmánya által meghirdetett, Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen vett részt két növendékünk: Rétháti Júlia és Szita Júlia.

Tanáruk, Fledrich Zsanett hegedűművész,-tanár, Rétháti Júliát (13,5 éves, zeneiskolában 6. osztályos) immár 7. éve, Szita Júliát (8 éves, zeneiskolai osztálya 1. osztály) 3. éve tanítja hegedülni. A zongorakíséretes darabok előadásában Juan Pablo Bautista Cano zongoraművész-, tanár segítette a gyerekeket.
Ennek az igen nehéz, gyönyörű hangszernek a tanulása, munka- és időigényes elfoglaltságot jelent mind a növendék, mind a zenetanár számára, a sikerek elérése pedig mindennapi gyakorlást kíván.
A nemzetközi versenyen mindkét tanuló, saját korcsoportjában, ezüstérmet kapott, melyre méltán lehetnek büszkék a gyerekek magukra és mi rájuk, hiszen ezzel a zeneiskola hírnevét gazdagítják.
Mi pedig, mint budakeszi zeneiskola, büszkék lehetünk zenepedagógusunkra, aki budakeszi zenei oktatásában, ilyen magas színvonalú eredményt ért el tanítványaival.

2016. március 10. - IX. Országos Czidra László Furulyaverseny Területi Válogatója Szentendre

Kéringer Gábor furulyaművész-, tanár által felkészített növendékek vettek részt:

Szóló kategória:

II. korcsoportban:

 • Csidei Barnabás kiemelt nívó díjat kapott és tovább jutott az országos verseny döntőjéb
 • Simai Andrea dicséretben részesült
 • Pap Natália dicséretben részesült

III. korcsoportban:

 • Paragi Réka dicséretben részesült

Kamara kategóriában:

Kamara I. korcsoportban:

 • Csidei Barnabás,
 • Pap Natália,
 • Paragi Réka,
 • Simai Andrea dicséretben részesültek

Kamara II. korcsoportban:

 • Kis-Lőrincz Katalin,
 • Hudáky Katinka,
 • Borsó Janka,
 • Mészáros Petra dicséretben részesültek

2016. március 5. - Gitárverseny Szigetszentmiklóson

A szigetszentmiklósi Ádám Jenő Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2016. március 5-én regionális gitárversenyt rendezett a Csepel-szigeti, valamint a Dél-Pest megyei alapfokú zene- és művészeti iskolák tanulói részére. A növendékek négy különböző korcsoportban indulhattak, attól függően, hogy a közismereti iskolájukban hányadik osztályba járnak a 2015/16-os tanévben. A verseny egy fordulós volt, amelynek során a versenyzőknek két vagy több, különböző zenetörténeti korból származó darabot kellett előadniuk a megadott műsoridőn belül.

A Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskolát két tanuló képviselte: Paragi Sebő a II., Tagai Máté a IV: korcsoportban indult. Növendékeink lelkiismeretesen felkészült, igényesen kidolgozott művekkel indultak, és jól megállták a helyüket. A zsűri mindkettőjük produkcióját bronz oklevéllel jutalmazta, ezen kívül a verseny szponzorainak köszönhetően jutalomkottákat is kaptak.

A verseny megszervezése és lebonyolítása példamutató volt, a rendező zeneiskola tanárai és munkatársai mindent megtettek, hogy a versenyzők és felkészítő tanáraik jól érezzék magukat.

Számomra ez a verseny a szakmai beszélgetések, a tapasztalatszerzés és a ritkán látott kollégákkal való találkozás lehetőségét is jelentette, növendékeimmel együtt kellemes élményekkel tértem haza.

Kozma László

a Czövek Erna AMI gitártanára

2016. Február 5-7. - ORSZÁGOS ZENEI VERSENYEN 15. HELY

2016. Február 5-7. között Budapesten került megrendezésre a XIII. Országos Klarinétverseny. A háromévente megtartott seregszemlén az ország legjobb 66 klarinétos növendéke vehetett részt négy korcsoportban, 10-18 éves kor között. Ők már azon versenyzők, akik az őszi területi válogatókon sikeresen szerepeltek, pontszámaik alapján bekerülhettek az országos döntőbe. A budapesti döntő 3 napon keresztül zajlott, és CZIFRA VERONIKA, a Budakeszi Czövek Erna AMI klarinétos növendéke, korcsoportjában a 15. helyezést érte el. Gratulálunk a szép eredményhez, további örömteli zenélést kívánunk Veronikának, valamint felkészítő tanárának Horváth Saroltának, és zongorakísérőjének, Pótfi Melindának.

2016. - Részvétel az országos tanulmányi versenyeken

Iskolánk hírnevét öregbítették növendékeink azáltal, hogy Korompay Balázs részt vett a XII. Országos Kürtverseny területi válogatóján, felkészítő tanára Velenczei Anna tanárnő.

2015. november 8. - CZIFRA VERONIKA AZ ORSZÁGOS DÖNTŐBEN!

Czifra Veronika klarinétos, a Budakeszi Czövek Erna Zeneiskola növendéke a 2015. november 8-án, Budaörsön rendezett Országos Klarinétverseny Területi válogatóján nyújtott teljesítményével bejutott a Budapesten 2016 februárjában megrendezendő Országos Klarinétversenyre. Zongorakísérője Pótfi Melinda, felkészítő tanára P. Horváth Sarolta.

Gratulálunk a sikerhez! Mindnyájuknak eredményes felkészülést kívánunk!

2015. november 19-21. - Ezüstök Budakeszinek a galántai Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyről

A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség ? a Csemadok - számos kulturális rendezvényt szervez Szlovákiában. Az általuk meghirdetett események egyike a 2000. óta minden évben Galántán megrendezésre kerülő Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny. Ez a verseny a kezdetekkor a környékbeli települések zeneiskolásainak versenye volt, azonban a kitűnő szervezésnek és a magas színvonalú előadásoknak köszönhetően időközben egyre nagyobb népszerűségre tett szert. Évről évre nőtt a versenyre nevezők száma már nemcsak a közeli települések zeneiskoláiból, hanem Magyarországról is.

Az idén meghirdetett zenei versenyen (2015. november 19-21) a budakeszi Czövek Erna Zeneiskola három növendékkel képviseltette magát:

 • Szita Júlia az I. kategóriában - műsor: Georg Friedrich Händel: Menüett (kötelező mű) és Rieding: h-moll hegedűverseny III. tétel
 • Soós Anna a III. kategóriában - műsor: Bartók Béla: Két szlovák népdal (kötelező mű) és Komarovskij: A-dúr hegedűverseny I. tétel
 • Rétháti Júlia a IV. kategóriában - műsor: Giovanni Battista Pergolesi: Siciliano (kötelező mű) és Haydn: G-dúr hegedűverseny I. tétel

Mindhárom produkció előadásmódjában és zeneileg is figyelemreméltóan jól sikerült, ezért a versenyzőket a zsűri ezüst minősítéssel jutalmazta.
Gratulálunk a szép eredményhez. A növendékeket Fledrich Zsanett tanárnő készítette fel a versenyre és Juan Pablo Bautista Cano tanár úr kísérte zongorán. Köszönet kitartó munkájukért.

Ezúton szeretnénk megköszönni a versenyen szereplő növendékeknek a felkészülést és a gyönyörű fellépést és a Czövek Erna Zeneiskolának a lehetőséget és biztatást. Külön megköszönjük a Csemadok Galántai Területi Választmányának a rendkívül színvonalas versenyt és a szervezést.

A versenyeknek még nincs vége. Ezen a héten a zeneiskola zongoristái és klarinétosai is indulnak zenei versenyen, amelyhez sok sikert kívánunk.

2015. november 24.

Szabó Alexandra

2014. november 6-9. - Budakeszi Trombitások Sikerei

2014-ben ismét megrendezték a nagy hagyományokkal rendelkező Országos Lubik Imre Trombitaversenyt.

A 3 évenként megtartott rangos esemény XIII. alkalommal került megrendezésre. A Pest megyei válogató október 6-án, Dunakeszin volt. A versenyen a budakeszi zeneiskolát 4 növendék képviselte: az első korcsoportban Kiss Levente, Nusser Csanád, Rácz Mihály, a második korcsoportban Lengyel Gábor indult a megmérettetésen. Mindannyian nagyszerűen szerepeltek. Gábor és Levente alig maradtak le az országos döntőről, ahová Csanádnak és Misinek sikerült bejutnia. 

 

 

A három napos döntőt Zalaegerszegen rendezték november 6-tól 9-ig. Itt már csak az ország legjobbjai mutathatták meg tudásukat, a 2 forduló során.  A verseny nagyon magas színvonalú volt és mind Nusser Csanád mind Rácz Mihály remekül helyt állt az első korcsoport 23 fős mezőnyében. Misi produkciója különösen jól sikerült, amit a zsűri 2. díjjal jutalmazott. Gratulálunk a fiúknak és szüleiknek, akik vállalták a felkészüléssel járó plusz feladatokat! Külön köszönet munkájáért a zongorakísérőnek; Pótfi Melindának!

 


OM 040025
Tehetségpont TP190 002 824
2092, Budakeszi, Iskola köz 3.
+36-23-451-395
zeneiskola.budakeszi@gmail.com


Intézményvezető: Barcsik Hédi
Intézményvezető helyettes:
Juhos-Kiss Eszter
Somogyiné Tassi Valéria
Iskolatitkár: Nagy Attiláné  Magdi

Fenntartó

Érdi Tankerületi Központ
2030 Érd, Alispán u. 8/A.
Intézményi azonosító: PA 3701

Nyitvatartás

Az intézmény munaknapokon 8-20 óráig tart nyitva.
Ügyintézés: 10-16 óra között  

© Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola Budakeszi