XIV. Vass Lajos Népzenei Versenyen a Dercevirág Népzenei Énekegyüttes Kiemelt Nívódíjat és szólóban ’Sigmond Zselyke Zsófia Nívódíjat kapott

dercevirag 1

Az elmúlt időszakban három fordulón keresztül, elődöntőben, középdöntőben és döntőben versenyzett a budakeszi Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola Dercevirág Népzenei Együttese, melynek művészeti vezetője a zeneiskola szolfézs tanára és tanszakvezetője, Somogyiné Tassi Valéria. Az ifjúsági döntőnek a budapesti Polgárok Háza adott helyszínt, amit a Kárpát-medencei ifjúsági döntő napján kiváló hangú és muzsikáló népzenészek töltöttek meg.

A résztvevőket, felkészítőket, szülőket, érdeklődőket Trznadel Angéla a Polgárok Háza kulturális programigazgatója köszöntötte, majd a versenyt Farkas Márta a Vass Lajos Népzenei Szövetség ügyvivő elnökhelyettese nyitotta meg. A zsűriben elismert népzenészek hallgatták és értékelték a fellépőket.

Sigmond ZselykeA zsűri elnöke: Dévai János - népzenész, népzenetanár, etnográfus a Magyar Rádió népzenei szerkesztőségének nyugalmazott vezetője, a Vass Lajos Népzenei Szövetség szakmai vezetője.

Zsűri tagjai:

  • dr. Alföldy-Boruss István népzenekutató, a Magyar Rádió nyugalmazott zenei főszerkesztője, a Vass Lajos Népzenei Szövetség szakmai vezetője.
  • Széles András népzenész, citeratanár, Népművészet Ifjú Mestere, a Vass Lajos Népzenei Szövetség elnökségi tagja.

A Dercevirág Népzenei Énekegyüttes a versenyen énekelt csokrában Dunántúli tájegységből válogatott Fejér megyei népdalokat.

Elért eredményeik: Elődöntő 2022.06.04 – Arany fokozat Középdöntő 2023.03.25 – Kiemelt Arany fokozat Döntő 2023.10.07 – Kiemelt Nívódíj

Az énekegyüttes tagjai: Czifra Katalin, Gödrösy Norina, Kalmár Noémi Etelka, Köves Villő Amália, Lovas Boróka, Lovas Réka, ’Sigmond Emese Márta, ’Sigmond Flóra Franciska, ’Sigmond Zselyke Zsófia, Szabó Léda, Tölgyesi Anna, Záhonyi Lili Emőke.

A Dercevirágos lányok közül többen egyénileg is indultak már népdaléneklési versenyeken. Ezen a versenyen ’Sigmond Zselyke Zsófia volt, aki szólóban is megméretette magát. Műsorán palóc népdalokat hallhattak, melyet Zselyke gyönyörű viseletben énekelt.

Elért eredménye:

  • Elődöntő 2022.06.04 – Arany fokozat
  • Középdöntő 2023.03.25 – Kiemelt Arany fokozat
  • Döntő 2023.10.07 – Nívódíj

A versenyhez hozzátartozik és egyben elvárás is a színpadi megjelenés. Eddigi szereplések, versenyek alkalmával kölcsön ruhákban tudtak énekelni a lányok. A Zeneiskola Baráti Egyesület támogatásával a döntőre egy igazán szép fellépő ruha készült a lányoknak, mely Szamek Lili viseletkészítő munkáját dicséri.

Minden sikeres eredmény mögött több ember áll, ahogy ez a mi esetünkben is így van. Szeretném megköszönni a növendékek kitartó, összeszedett, lelkiismeretes munkáját és felkészülését, a szülők őszinte, szeretetteljes támogatását, valamint a kollégák, barátok, ismerősök bíztatását.

Somogyiné Tassi Valéria

 

Oklevel Dercevirag


OM 040025
Tehetségpont TP190 002 824
2092, Budakeszi, Iskola köz 3.
+36-23-451-395
zeneiskola.budakeszi@gmail.com


Igazgató:

  • Barcsik Hédi

Igazgatóhelyettes

  • Juhos-Kiss Eszter
  • Velenczei Anna

Iskolatitkár: Nagy Attiláné  Magdi

Fenntartó

Érdi Tankerületi Központ
2030 Érd, Alispán u. 8/A.
Intézményi azonosító: PA 3701

Nyitvatartás

Az intézmény munaknapokon 8-20 óráig tart nyitva.
Ügyintézés: 10-16 óra között  

© Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola Budakeszi