SZAMEK LILI

SZAMEK LILI 1995-ben születtem és jelenleg a budakeszi Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola és a Nagy Sándor József Gimnázium tanulója vagyok. Tíz éve tanulok zenét, eleinte furulyán, illetve klarinéton játszottam. Hét éve zongorázom Tassi-Ködöböcz Judit tanárnő diákjaként.
A zeneiskolai tanéveket mindig kiváló eredménnyel zártam, illetve számos különdíjat kaptam, a szolfézs- és a zongora alapvizsgákon jeles eredményt értem el. Az elmúlt években az iskola valamennyi házi versenyén eredményesen szerepeltem, ahol tanáraim felfigyeltek rám és ez által egyre gyakrabban léptem fel a zeneiskola rendezvényein.
2008-ban egyike voltam a zeneiskola tíz legjobb tanulójának, akikkel egy német zeneiskola meghívására Münchenbe utaztunk és ott koncertet adtunk.

Több versenyen vettem részt

  • 2009-ben a VIII. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Versenyen - a területi válogatón második helyezést értünk el, így bekerültünk a döntőbe.
  • 2011-ben az érdi Regionális Zongoraversenyen - a Chopin-mű előadásáért dicséretben részesültem.

A klasszikus zene mellett újabban nagyon érdekel a népzene is. 2011-ben a zongoraszak mellé, második hangszeres tárgyként, felvettem a népi hegedű szakot is, tanárom Danhauser Zoltán. Az érdemjegyeim ebből a tárgyból is jelesek.
A népzene iránti elkötelezettségemet mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2012 szeptemberében tanszakot cseréltem; a népi hegedű lett a fő tárgyam. 2013 nyarát népzenei és hagyományőrző táborokban töltöttem itthon és Erdélyben, ahol adatközlőktől tanultam.
2014-ben a VII. Országos Népzenei Versenyen - Gödöllőn I. helyezett lettem. Gimnáziumi tanulmányaim után a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre szeretnék jelentkezni, népi vonós szakra. Célom a népzene- és népi hagyományok minél alaposabb megismerése és azok továbbadása, valamint minél több népi hangszeren való játék elsajátítása.

 


OM 040025
Tehetségpont TP190 002 824
2092, Budakeszi, Iskola köz 3.
+36-23-451-395
zeneiskola.budakeszi@gmail.com


Intézményvezető:

  • Barcsik Hédi

Intézményvezető helyettes: 

  • Juhos-Kiss Eszter
  • Velenczei Anna

Iskolatitkár: Nagy Attiláné  Magdi

Fenntartó

Érdi Tankerületi Központ
2030 Érd, Alispán u. 8/A.
Intézményi azonosító: PA 3701

Nyitvatartás

Az intézmény munaknapokon 8-20 óráig tart nyitva.
Ügyintézés: 10-16 óra között  

© Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola Budakeszi