Németh levente

NÉMETH LEVENTE Már akkor tudtam, hogy én is zenélni akarok, amikor a tesóm beállított másodikos korában a zeneiskolai felvételi lappal. A szüleink nem erőltették ránk sosem, hogy zenéljünk, persze anya nagyon szeretett volna gyerekkorában gitározni, de hát ez az ő álma volt. Biztos titkonelképzelte, hogy mi is zenélünk, de azt nem gondolta volna, hogy magunktól állunk neki.
Mivel én még ovis voltam, jobbára a Barbara iskolai bérlet hegedűjét fogdostam, egyszeregyszer engedett pengetni, vonót húzni. Mikor én is másodikos lettem, anya elvitt a zeneiskolai felvételire, és megbeszéltük, hogy gitározni fogok, ha bekerülök. Persze én nem gitározni akartam (hiába mondtam) hanem zongorázni, de mivel nem volt zongoránk, venni meg nem tudtak a szüleim, így maradt a gitár, meg a szolfézs. Három szép év telt így el Lazzari tanár úrral, de csak kötelességből csináltam, nem szerettem igazán. Minden szünetben, ha lehetőségem volt odaültem a zongora mellé és pötyögtem. Itthon elújságoltam, hogy már megint milyen jól éreztem magam a zongora mellett.
Végre három hosszú év után kaptam egy zongorát, ami ugyan fa tőkés, 128 éves, de az enyém és nekem szól. Felújítattuk, felhangoltattuk és most, gyönyörűen szól. Persze az iskolai zongorán a legjobb játszani, de hát még várnom kell az igazán jó, saját hangszerre.
Nagyon szeretem a zenét, sokat hallgatom, de nem csak a mai slágereket, sőt inkább nem azokat. A különleges dolgokat keresem a nővéremmel együtt, mert ha tehetjük, olyan darabokat keresünk, játszunk, amiben együtt zenélhetünk. Estéről estére nyüstöljük egymást, gyakorolunk, keressük az újabb darabokat. Természetesen az iskolai kötelező tananyag után!
Minden napomat kitölti a zenélés. Nem csak a kötelező gyakorlás alkalmával ülök a zongora mellé. Sokszor mondom: - Zongoráznom kell! – és tényleg, ez szükséglet már számomraRemélem a zenéléssel tudok majd jó sokáig foglalkozni, fejleszthetem magam, nem csak asaját, hanem a többiek örömére is.


OM 040025
Tehetségpont TP190 002 824
2092, Budakeszi, Iskola köz 3.
+36-23-451-395
zeneiskola.budakeszi@gmail.com


Igazgató:

  • Barcsik Hédi

Igazgatóhelyettes

  • Juhos-Kiss Eszter
  • Velenczei Anna

Iskolatitkár: Nagy Attiláné  Magdi

Fenntartó

Érdi Tankerületi Központ
2030 Érd, Alispán u. 8/A.
Intézményi azonosító: PA 3701

Nyitvatartás

Az intézmény munaknapokon 8-20 óráig tart nyitva.
Ügyintézés: 10-16 óra között  

© Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola Budakeszi