2020.10.20 - V. Regionális és Budapesti Gitárfesztivál

REGIONÁLIS GITÁRFESZTIVÁL BIATORBÁGYON

A Biatorbágyi Pászti Miklós Alapfokú Művészeti Iskola még 2019. decemberében tette közzé felhí vását az V. Regionális és Budapesti Gitárfesztivál megrendezésére, ahová a budapesti és a környékbeli zeneiskolák gitáros növendékeit invitálták. A fesztivál időpontját eredetileg 2020. április 7-re tűzték ki, de az egyre súlyosabbá váló járványhelyzet miatt október 20-ra halasztották. Miután a koronavírus járvány most ősszel is tombol, a szervezők végül úgy döntöttek, hogy a fesztivált online formában tartják meg.

A résztvevőknek a versenyprogramjukról videófelvételt kellett készíteni, és ezt mindenféle utómunka nélkül a rendező zeneiskolának elküldeni. A résztvevőket négy korcsoportba osztották, a Budakeszi Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskolát a harmadik korcsoportban képviselte két növendékem: Ferenczi Jácint és Bartik Máté.
A kért videófelvételeket a zeneiskolában készítettük el, és növendékeimmel egyetértésben választottuk ki, hogy melyiket küldjük el a Biatorbágyi Zeneiskolának. A művész-tanárokból álló háromtagú zsüri a fesztivál napján végignézte a beküldött videófelvételeket, és 18 órakor egy online Zoom-konferencia keretében eredményt hirdetett. Bartik Máté ezüst, Ferenczi Jácint kiemelt arany minősítést kapott. Az arany és kiemelt arany minősítést elnyert versenyzők egy gálakoncerten fognak fellépni a Magyar Rádió Márványtermében, 2020. november 21-én.

Bartik Mate

Bartik Máté

 Ferenczi Jacint

Ferenczi Jácint

Mindkét növendékem szorgalmasan, nagy lelkesedéssel készült a megmérettetésre. A videófelvételek elkészítése és visszajátszása során hangszerkezelésük, önismeretük is sokat fejlődött. Büszke vagyok rájuk, és nagyon örülök, hogy produkciójuk elismerésben részesült.

Kozma László

a Czövek Erna Alapfokú Művészeti iskola gitártanára

 


OM 040025
Tehetségpont TP190 002 824
2092, Budakeszi, Iskola köz 3.
+36-23-451-395
zeneiskola.budakeszi@gmail.com


Igazgató:

  • Barcsik Hédi

Igazgatóhelyettes

  • Juhos-Kiss Eszter
  • Velenczei Anna

Iskolatitkár: Nagy Attiláné  Magdi

Fenntartó

Érdi Tankerületi Központ
2030 Érd, Alispán u. 8/A.
Intézményi azonosító: PA 3701

Nyitvatartás

Az intézmény munaknapokon 8-20 óráig tart nyitva.
Ügyintézés: 10-16 óra között  

© Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola Budakeszi