Simon Balázs

Simon Balázs vagyok, 1986-ban születtem.  Zenei tanulmányaimat kisiskolásként kezdtem meg a budapesti Járdányi Pál Zeneiskolában. Hangszeres tanulmányaimat 9 évesen kezdtem Gergelyné Knapp Éva tanárnő keze alatt.
15 évesen kezdtem meg középszintű zenei tanulmányaimat a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában, ahol Kiss Gyula tanítványaként kerültem igazán közel a zene világához és a zene iránti alázatosságom nagyrészét is tőle „tanultam”. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a középiskolás évek alatt olyan nagyszerű tanároktól és emberektől tanulhattam a „melléktárgyakat”, mint például Daróczi-Bárdos Tamás (Bárdos Lajos fia), aki zenetörténetre illetve népzenére tanított vagy Legányné Hegyi Erzsébet, aki a szolfézs és zeneelméleti tudásomat gyarapította nem kis mértékben. Zenei tanulmányaimat 2007-től a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán folytattam, ahol 2010-ben előadóművészi alapdiplomát szereztem, és felvételiztem a művész mester képzésre, ahova sikeres felvételt nyertem. A mesterképzéssel párhuzamosan elvállaltam, hogy Ballószögön a Líra zeneiskola kihelyezett tagozatán oktassak zongorát alapfokon, kezdőknek.
A zongoratanári mesterképzést 2017 januárjában zártam. Célom, hogy a zeneiskolai oktatás során a gyerekekkel megszerettessem a klasszikus zenét, és életre szóló kötődést alakítsak ki a zongorával illetve a komolyzenével. Céljaim közé tartozik továbbá a tehetséges növendékek keresése.

 


OM 040025
Tehetségpont TP190 002 824
2092, Budakeszi, Iskola köz 3.
+36-23-451-395
zeneiskola.budakeszi@gmail.com


Intézményvezető: Barcsik Hédi
Intézményvezető helyettes:
Juhos-Kiss Eszter
Somogyiné Tassi Valéria
Iskolatitkár: Nagy Attiláné  Magdi

Fenntartó

Érdi Tankerületi Központ
2030 Érd, Alispán u. 8/A.
Intézményi azonosító: PA 3701

© Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola Budakeszi