A Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola népdalos sikerei

napdal sikerek 2022 1"A magyar népdal az egész magyar lélek tükre,

a magyar nyelvvel egyidős; a magyarság

történelme során kialakult és az évszázados –

évezredes – használatban csiszolódott népzenei

hagyomány  anyanyelvünkhöz hasonló érték.

Benne mindannyian magunkra ismerhetünk,

belőle mások is megismerhetnek bennünket".

(Kodály Zoltán)

A Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola három növendékével vett részt 2022. április 8-án a budaörsi Leopold Mozart Zeneiskola AMI által szervezett V. „Ne felejts” népdaléneklési versenyen.

Öröm, hogy a környékbeli települések részvételével, minden évben megrendezésre kerül ez a találkozás és megmérettetés. Megismerhetünk olyan zeneiskolás növendékeket, akik velünk együtt, szívesen éneklik magyar népdalainkat.  Az idei versenyen Biatorbágy, Budakeszi, Budaörs, Törökbálint és Sóskút zeneiskolás tanulói indultak a népdaléneklési versenyen, ahol hat korcsoportban mérték össze tudásukat.

Budakesziről három növendéket készített fel Somogyiné Tassi Valéria tanárnő, akik szép eredménnyel térhettek haza. A háromtagú zsűri Sigmond Zselyke Zsófiát IV. korcsoportban arany, Kalmár Noémi Etelkát V. korcsoportban arany, és Czifra Katalint VI. korcsoportban ezüst díjban értékelte, továbbá Zselyke külön díjat is kapott a népdalok autentikus megszólaltatásáért.

Nehéz időszak után vagyunk, ahol elmaradtak a szereplések, közös koncertek, versenyek, találkozások. Nem csak a zenében, hanem minden olyan területen, ahol ki kell állni a gyerekeknek, legyen ez irodalom, sport, zene vagy egyéb megmérettetés, egy olyan helyzet teremtődött köréjük, hogy újra kell nekik az önbizalmuk megerősítése, hogy legyőzzék az izgalmakat, ami egy versenyen jelentkezik. Büszkék lehetnek magukra a lányok a szép eredményekért, a zeneiskola pedig nagy örömmel számol be növendékeinek sikereiről.

Szeretettel gratulálok Nekik!


OM 040025
Tehetségpont TP190 002 824
2092, Budakeszi, Iskola köz 3.
+36-23-451-395
zeneiskola.budakeszi@gmail.com


Igazgató:

  • Barcsik Hédi

Igazgatóhelyettes

  • Juhos-Kiss Eszter
  • Velenczei Anna

Iskolatitkár: Nagy Attiláné  Magdi

Fenntartó

Érdi Tankerületi Központ
2030 Érd, Alispán u. 8/A.
Intézményi azonosító: PA 3701

Nyitvatartás

Az intézmény munaknapokon 8-20 óráig tart nyitva.
Ügyintézés: 10-16 óra között  

© Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola Budakeszi