2019. június 1-2. - Budakeszi trombitás sikerek Csehországban

Brnoban, Csehországban, nemzetközi rézfúvós versenyen vett részt Rácz Mihály és Saxon Hunor a Czövek Erna Alapfokú Művészeti Intézmény két növendéke. A 2019. június elsején és másodikán megtartott versenyen Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország kiemelkedő zeneiskolás rézfúvós hangszeren tanuló növendékei indultak három kategóriában.
Saxon Hunor a Junior „A” kategóriában 40 trombitás versenyző közül harmadik díjban részesült. Hunor ebben az évben már bizonyította tehetségét a Pest megyei rézfúvós versenyen is, ahol első helyezést ért el.
Rácz Mihály trombitás a Junior „B” kategóriában indult és a kimagasló játékával első díjat nyert a versenyen. Az egész versenyt, minden kategóriát és hangszert figyelembe véve, a második legmagasabb pontszámmal is büszkélkedhet emellett. Mihály szeptembertől a Szent István király Zeneművészeti Szakgimnáziumban kezdi meg tanulmányait.
A versenyre elkísérték Hunort és Mihályt szüleik, akik biztosították, hogy zökkenőmentesen jó hangulatban teljen az utazás, versenyzés. Külön köszönet illeti még Varga Petra Júlia tanárnőt aki magas szintű zongorajátékával segítette Mihály produkcióját.
Korábbi tanáruk, Szita Csaba szintén velünk tartott a megmérettetésre az ő segítsége és eddigi munkája alapozta meg ezeket a szép sikereket. Az utazás az Érdi Tankerületi Központ támogatásával valósult meg.
Hunor és Mihály felkészítő tanára Szirmai Jenő volt.

Gratulálunk a szép eredményekhez.


OM 040025
Tehetségpont TP190 002 824
2092, Budakeszi, Iskola köz 3.
+36-23-451-395
zeneiskola.budakeszi@gmail.com


Igazgató:

  • Barcsik Hédi

Igazgatóhelyettes

  • Juhos-Kiss Eszter
  • Velenczei Anna

Iskolatitkár: Nagy Attiláné  Magdi

Fenntartó

Érdi Tankerületi Központ
2030 Érd, Alispán u. 8/A.
Intézményi azonosító: PA 3701

Nyitvatartás

Az intézmény munaknapokon 8-20 óráig tart nyitva.
Ügyintézés: 10-16 óra között  

© Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola Budakeszi